• Pzt - Cum : 09:00 - 17:00
  • Çalışma Saatleri







Kurumsal

KURUMSAL

Işık Avukatlık Ortaklığı




Işık Hukuk Bürosu, hukuk alanında, birlikten güç doğar anlayışı çerçevesinde hukukçuların bir çatı altında toplanarak çalışmak suretiyle, daha verimli neticeler alabileceklerini bundan 40 yıl evvel düşünerek, bugünkü anlayıştaki hukuk bürosu oluşumlarının temelini hayata geçiren Av. Işık İşgüden tarafından kurulmuştur.

Bizimle Çalışmak Kolay.

Dürüstlük, müvekkil memnuniyeti, avukat-müvekkil ilişkisinde ticari ve özel hayata ilişkin her türlü bilginin saklanması ile gelişmeler hakkında müvekkili bilgilendirme ve müvekkil haklarının önceliği bizim için en önemli ölçütlerdir.

Işık Hukuk Bürosu, modern hayatın ihtiyaçları çerçevesinde, müvekkillerimizin mevcut hukuki sorunlarını çözme veya doğabilecek hukuki sorunlar için gerekli tedbirleri alma ilkesini varolma sebebi görerek hareket etmektedir.

01

Hukuki Süreçlerin Yönetilmesi.

02

Doğrudan Çözümler Üretiyoruz

İLETİŞİM FORMU

Bize Ulaşın


TECRÜBELERİMİZ

Hukuk Tectübelerimiz

0+
Dava Sayısı
0+
Dava Sonuçlandı
0+
Aktif Avukat
0+
Mutlu Müvekkiller
NEDEN BİZ?

Bizi Seçmeniz İçin Nedenler?

Sonuç odaklıyız.

Sunduğumuz çözümlerle sorunların yeniden
oluşmasına engel oluyoruz.

Hızlı ve etkili sonuç alıyoruz.

Müvekkillerimizin sorunlarını ve bu sorunlarına
çözüm beklediklerini biliyoruz.

Alternatif çözümler üretiyoruz

Müvekkillerimiz yalnızca satırları değil satır aralarını da okuduğumuzu biliyorlar.

Hukuk ekibimiz davanızla A'dan Z'ye ilgilenecektir.
Müvekkillerimizi dinliyoruz.

Müvekkillerimizin istediği çözümlerin günlük veya geçici çözümler olmadığının farkındayız.

SSS

Sık Sorulan Sorular

  • Avukat Tutmak Zorunlu Mudur?

    Türk Hukuku’nda tarafların avukat ile temsil edilmesi gibi bir zorunluluk düzenlenmemiştir. Aksine taraf ehliyeti olan herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. Ancak her alanda olduğu gibi hukuki işler de uzmanlık gerektirir. Kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ve ayrıca Yargıtay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim görmüş bir avukattan hukuki yardım almanız gereklidir. Bu sebeple hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan hareket etmek telafisi imkânsız zararlara yol açabilir.

    Bundan ziyade hukuki işlemlerinizi yapmadan önce bir avukata danışmanız ileride karşılaşabileceğiniz hukuki sorunları önleyecek, işin mahkemeye intikal etmesi halinde uğrayacağınız zaman, emek ve maddi kayıplarınızın önüne geçecektir.

    Diğer taraftan bir suçlamayla karşı karşıya kalan bir kişi, avukat tutma, avukatı varsa onu çağırma, avukat olmadan konuşmama, avukat tutacak maddi gücü yoksa kendisine avukat tayin edilmesini isteme hakkına sahiptir. Her soruşturmadan önce sanık veya şüpheliye bu hakkı hatırlatılmak zorundadır. Sanık veya şüpheli tarafından avukat talep edilmesi halinde barodan bir avukat görevlendirilir. Yine yasanın öngördüğü bazı zaruri hallerde de talep üzerine yine barolarca avukat tayini yapılmaktadır.

  • Dava Açmak Ne Demektir?

    Dava açmak bir kişi veya kuruluş aleyhinde mahkeme önünde bir hak talebinde bulunmak demektir. Haksızlığa uğradığınızda, hakkınızı alamadığınızda mahkemeler araya girecek “Türk Milleti adına” yargılama yaptıktan sonra hakkınızı size teslim edecektir.

  • Dava Açmak Bu Kadar Basit mi?

    Evet, dava açmak “yetkili mahkemeye” dava dilekçenizi dava harcı ve posta masrafları ile birlikte teslim etmekten ibarettir. Bu tarif kolay görünse de dava açmak önemli yasal sonuçları olan ve mali yük getirmesi ihtimali bulunan ciddi bir iştir. Unutmayınız ki; davayı açmak işlemi basit olsa da işin kendisi son derece ciddidir ve bazen uzun süre alır. Bu hususu mutlaka göz önünde bulundurmalı ve yaptığınız işin göründüğü kadar basit olmadığını, sonuçlarının çok ciddi olabileceğini bilmelisiniz.

  • Davamı Nerede Açmalıyım?

    Davalar yetkili ve görevli mahkemelerde açılmalıdır. Hangi tür mahkemenin görevli olduğunu tespit ettikten sonra, hangi yer mahkemesinin yetkili olduğunu da belirlemeniz gerekir. Bu sorunun kısa bir cevabı olmadığı ve hatalı mahkemeye başvurmak zaman, para ve hak kayıplarına yol açabileceği için davanızı açmadan önce bu konuda mutlaka bir hukukçudan profesyonel yardım alınız.

  • Dava Dilekçeniz Nasıl Olmalı?

    1. Adınız soyadınız, TC kimlik numaranız, açık adresiniz
    2. Karşı tarafın; adı soyadı (kurum ise ünvanı), biliyorsanız TC Kimlik Numarası, adresi
    3. Mümkün olduğunca açık ve öz şekilde aşağıdaki hususları dilekçenizde belirtiniz
    a. Davanızın konusu
    b. Davayı açma nedeniniz
    c. Talebiniz (dava sonucu elde etmek istediğiniz sonuç)
    d. Yasal dayanaklarınız
    e. Delilleriniz
    i. Dilekçeniz arkasına delil listesi ekleyerek tüm delillerinizi sıra ile yazınız. Elinizde olan delilleri dilekçeniz ekinde
    sıra numarası vererek sununuz. Elinizde olmayan delillerin nereden temin edileceğini açık şekilde yazınız.
    f. Davaya konu olayın (şeyin) gerçekleştiği tarih ve sizin öğrendiğiniz tarih
    g. Varsa dava konusu ile ilgili içtihatlar (önceki kesinleşmiş mahkeme kararlarından örnekler)

  • Dava Açılırken Masraflar Nelerdir? Bunları Kim Karşılar?

    Bir dava açılırken başlangıçta dava harcı adı altında bir ödeme yatırılmalıdır. Bu harç miktarı davaların türüne göre alınacak harç değişiklik göstermektedir. Harç miktarları yasayla belirlenmiş olup her yıl yenilenmekte ve değişmektedir. Bu harç dışında tebligat giderleri ile keşif, bilirkişi, tanık ücretlerini de içine alan bir gider avansı daha ödenmektedir. Bu gider avansı da her yıl adalet bakanlığınca tespit edilmektedir. Yapılan son yasal değişikliklerden sonra gider avansı da bir dava şartı olarak kabul edilmiştir. Yani gider avansı yatırmadan bir davanın görülmesi mümkün değildir. Gerek harç ve gerekse gider avansı öncelikle davacı taraftan alınmaktadır. Davanın akibeti önceden yapılan bu masrafların akibetini de ortaya koymaktadır. Yani dava sonunda mahkeme, masrafların kime ait olması gerektiğini de hükme bağlamaktadır.

YORUMLAR

Müvekkillerimizin Yorumları

İletişime Geç

Işık Avukatlık Ortaklığı, davanızı kazanmak için ihtiyacınız olan hukuki yeteneğe sahiptir.